Nieuws
Home

 

[Home][Nieuws]

 

Nummer

Titel

Referentie

1.

DGA pensioen in crisistijd

 

 

Een directeur-grootaandeelhouder kan zijn pensioen in eigen beheer, in zijn eigen BV opbouwen. Echter wat is de beste keuze als de BV een crisis doormaakt? In Pensioenmagazine augustus/september 2009 worden de verschillende scenario's uitgewerkt.

 

 

2.

Short gaan in aandelen

 

 

Sinds eind 2008 is het niet meer toegestaan om "short te gaan" in aandelen van financiŽle instellingen. Wat is short gaan? En waarom zou iemand dat doen? Hier vindt u een rekenmodel van een beleggingsportefeuille die uitrekent, met welke portefeuille het hoogste rendement wordt gehaald bij het laagste risico. En inderdaad in die portefeuille zitten allemaal short posities !!

 

 

3.

Risicobudgettering

 

 

Het artikel "ALM in teken van risicobudgettering" is in oktober 2008 gepubliceerd in Pensioenmagazine. Met de financiŽle crisis van 2008 is dit onderwerp zeer actueel.

 

 

4.

Swaptions

 

 

Een korte uitleg over swaptions, en een rekenmodel waarmee de waarde van de meest voorkomende swaptions berekend kan worden.

 

 

5.

Value at Risk

 

 

Een artikel over de basistechniek van financieel risicomanagement Value at Risk. Daarnaast een rekenmodel om de Value at Risk van een kleine aandelenportefeuille te berekenen.

 

 

6.

Optiewaardering volgens Black Scholes Merton

John C. Hull

 

In het kader van risicomanagement spelen derivaten een belangrijke rol als hedging instrument. De veel gebruikte optiewaarderingsformules van Black Scholes zijn echter niet zo eenvoudig. Hier vindt u een link naar een rekenmodel met de Black Scholes formules.

 

 

     
     

[Home][Bedrijf][Diensten][Nieuws][Contact]

Copyright (c) 2006 DirkvanderSchootConsultancy. All rights reserved.

info@dirkvanderschoot.nl