Missie
Home

Historie 
Missie 
Investeerders 
Vacatures 

 

[Home][Bedrijf][Missie]

 

Algemeen

Dirk van der Schoot Consultancy richt zich op hoogwaardige consultancy op het raakvlak van Pensioenen, (Levens)verzekeringen, Actuariaat, Risicomanagement en IT.

Tijdens de kredietcrisis zijn de beperkingen van de geavanceerde risicomanagementmodellen gebleken. Zeker geachte correlaties bleken uiterst dynamisch te zijn, waardoor diversificatiestrategieŽn niet brachten wat men ervan verwachtte.

Dirk van der Schoot Consultancy heeft de volgende ambities:

  • met gezond verstand toepassen van geavanceerde modellen, maar daarbij wel de beperkingen en de schijnzekerheden in het oog te houden.
  • het begrijpelijk maken van de materie met rekenvoorbeelden en rekenmodellen.
  • het overbruggen van het gat tussen management en specialisten
  • het overbruggen van het gat tussen business en IT

 

Straigth Through Processing in verzekeringen

Verzekeringsadministraties zijn vaak vastgelegd in legacy systemen van soms tientallen jaren oud. Een realistisch plan voor modernisering of vervanging van een dergelijk systeem mondt vaak uit in een meerjarenplanning van vele miljoenen euros met veel beheersrisico's.

Echter in vele sectoren van de economie is toepassing van moderne technieken, zoals internet, zo ver gevorderd, dat een aankoop in een dag is verwerkt. Bijvoorbeeld in de reisbranche kun je via internet boeken, waarbij binnen enkele minuten complexe relaties zijn gelegd zoals het boeken van een vliegtuig en een hotel. Dezelfde dag worden de reisvouchers gepost en is de betaling geregeld.

Is deze straigth through processing (STP) niet mogelijk binnen verzekeringen? Dirk van der Schoot Consultancy heeft uitgebreide ervaring met het ontwikkelen van STP. Graag willen wij u uitleggen, welke mogelijkheden er zijn. Daarbij kunnen oude systemen prima geÔntegreerd worden in het proces.

 

Conversies

Wie ervaring heeft met het converteren met verzekeringsportefeuilles, weet hoe intensief het is om de portefeuille om te zetten in een ander product of naar een ander systeem. Aan de andere kant is er een noodzaak de portefeuilles met bijvoorbeeld woekerpolissen om te zetten naar Wabeke-proof producten. Ook willen verzekeraars en pensioenfondsen meerdere dure oude verzekeringsadministraties, vaak afkomstig uit fusies, terugbrengen naar enkele moderne kernsystemen.

Dirk van der Schoot Consultancy heeft uitgebreid ervaring met deze problematiek. Graag willen wij u uitleggen welke mogelijkheden er zijn, en welke aanpak het meest efficient en succesvol gebleken is.  

[Home][Bedrijf][Diensten][Nieuws][Contact]

Copyright (c) 2006 DirkvanderSchootConsultancy. All rights reserved.

info@dirkvanderschoot.nl